Wat jij nog niet wist over Add My Window

Blog Add My Window goedkoop adverteren

In tijden van crisis wil iedereen graag een graantje mee pikken. Studenten kunnen wel wat extra geld gebruiken nu de studiefinanciering wordt afgeschaft. En onder bedrijven is het de trend dat de marketingbudgetten beperkt zijn. Toch willen studenten gewoon blijven studeren en bedrijven adverteren. Add My Window maakt dit mogelijk. Als advertentieplatform is Add My Window de bemiddelaar tussen studenten als raameigenaren en adverteerders. “We willen een win-winsituatie realiseren. Bedrijven kunnen op een unieke en voordelige manier adverteren en studenten kunnen hun ramen verhuren voor advertentiedoeleinden en verdienen daar een lekker zakcentje mee”, aldus Roderick Adang, oprichter van Add My Window.

Al van jongs af aan is Roderick een ondernemend type. Deze bezige bij begon zijn eerste onderneming al op zijn zestiende. Naast Add My Window heeft hij nog een ander bedrijf genaamd Invictus Belts. “Ik ben altijd bezig met het bedenken van nieuwe, creatieve en innoverende producten. Add My Window is er hier een van.”

Momenteel is de website van Add My Window nog in ontwikkeling. Maar volgens Roderick laat de officiële lancering niet lang meer op zich wachten. Nu al hebben ruim twee honderd studenten hun raam aangeboden als advertentieruimte. “Je kunt al tot 150 euro per raam, per maand verdienen”, vertelt student Sjoerd Kuipers vrolijk. “Het is eigenlijk gratis geld, waarom zou je dat niet doen?” Samen met zijn huisgenoten biedt Sjoerd een aantal ramen van zijn studentenhuis in Tilburg aan. Het geld dat ze hiermee verdienen stoppen ze in de huispot. “Voor de onvoorziene kosten in het huis en voor een biertje op zijn tijd natuurlijk.”

En dat is nu precies wat Roderick met Add My Window wil bereiken. Add My Window is een platform waar studenten hun ramen kunnen aanmelden. Voor het beschikbaar stellen van de ramen ontvangen zij maandelijks een vergoeding. Studenten worden dus eigenlijk slapend rijk, je hoeft er immers niets voor te doen. “Zo wordt het leven van de student er een stuk gemakkelijker op”, zegt Roderick.

Een leuke bijkomstigheid voor de raameigenaar is het hebben van een, door Roderick zelf ontwikkelde, raamsticker die het van buiten niet mogelijk maakt om naar binnen te kijken. Echter het is wel mogelijk om van binnen naar buiten te kijken en blijft de inval van zonlicht gewoon behouden. Hierdoor merk je als raameigenaar nauwelijks dat er een sticker op je raam zit, maar gluurders van buitenaf maken geen kans meer.

Waar de traditionele buitenreclame aanbieders al gauw onbetaalbaar zijn voor beginnende of kleine bedrijven is Add My Window goedkoop en innovatief. “Wij hanteren geen minimum afname in ramen en lange advertentieperioden. Het is al mogelijk om voor één maand één raam af te nemen. Bij de traditionele buitenreclame aanbieders geldt er vaak een minimum afname van al gauw 200 vlakken. Daarbij is Add My Window ook nog eens gemiddeld veertig procent goedkoper dan deze aanbieders, vertelt Roderick trots. "Ook is Add My Window aantrekkelijk voor bedrijven omdat de doelgroep goed kan worden bereikt doordat je als bedrijf zelf kan kiezen op welke ramen je adverteert."

Het kostenefficiënt adverteren is voor Herman Insinger, medeoprichter van Farm Brothers, heel belangrijk. Add My Window heeft tijdens haar pilotperiode een kleinschalige campagne geëxploiteerd voor deze Amsterdamse startup. Herman is positief over de manier van adverteren via Add My Window. “Dit concept is ideaal voor een beginnend bedrijf zoals Farm Brothers. Als ondernemer wil je graag adverteren, maar de meeste buitenreclame exploitanten zijn simpelweg onbetaalbaar. Door via Add My Window te adverteren is het ook voor bedrijven met een kleiner budget mogelijk om de doelgroep te bereiken.”

Via de website van Add My Window kunnen bedrijven eenvoudig aangeven op welke ramen zij willen adverteren. Van elke advertentielocatie staat er een foto op de website. Zo kunnen de bedrijven een goed beeld krijgen van de locaties waarop zij kunnen adverteren. Op deze manier kan de reclamecampagne tot in detail afgestemd worden op de doelgroep. Voor bedrijven die niet beschikken over een advertentie ontwerp, biedt Add My Window de mogelijkheid om vrijblijvend gebruik te maken van het grafisch ontwerpteam. Zij helpen bij het realiseren van een mooie en pakkende advertentie.

Roderick ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Momenteel is Add My Window actief in de steden Tilburg, Breda, Eindhoven en Rotterdam. Maar het plan is om voor het einde van het jaar in alle grote steden van Nederland advertentielocaties aan bieden. “Een landelijke dekking is uiterst belangrijk voor het succes van dit unieke concept”, zegt Roderick. Maar bij alleen landelijke dekking wil Roderick het niet laten.

"Er zijn plannen om in de toekomst uit te breiden naar de buurlanden België en Duitsland."

Geplaatst door Mayella Deelstra op 10 maart 2015