De geschiedenis van buitenreclame

Blog Add My Window goedkoop adverteren

Nederland is rijk aan buitenreclame. Creatieve blikvangers of minimalistische reclame-uitingen worden veelvuldig ingezet om nieuwe producten te lanceren of bestaande producten extra aandacht onder te brengen. Het lijkt steeds meer in opkomst te zijn, maar het tegendeel is waar: al sinds het midden van de negentiende eeuw was buitenreclame ‘booming’ en een érg lucratieve manier om exposure te genereren.

Honderdvijftig jaar
In 1887 werd er in Nederland zelfs een heuse affiche-tentoonstelling gehouden, waarmee de gouden jaren van de buitenreclame werden verpakt in deze beroemde expositie. In die tijd was buitenreclame al een kunstvorm – het ging veel verder dan het verkondigen van een boodschap. Net als nu werden er kunstenaars geworven om interessante en inspirerende uitingen te maken. Of dat succes had? Het resultaat is nog steeds te zien: Van Nelle koffie, maar ook de beroemde beschuiten van Verkade prijken nu – net als toen – aan gevels, ramen en zuilen. De geschiedenis zet zich voort, door 3D-advertenties, dynamische beelden en interactieve buitenreclame. De enorme impact die een buitenreclamecampagne met zich meebrengt is daarom in de afgelopen jaren niet afgenomen, maar juist sterk gegroeid. Nederland reclameland: al meer dan honderdvijftig jaar.

A-locaties
Buitenreclame plaatsen is - net als honderdvijftig jaar geleden - nog steeds aan de orde van de dag. Speciaal ingerichte plekken, maar ook de wildplakzuilen waar propaganda of aankomende evenementen worden opgeplakt. Behalve op de wildplakzuilen, die elke dag weer worden volgeplakt met nieuwe aankondigingen, is buitenreclame erg duur. Een kleine, gerichte campagne bij de grote aanbieders begint al snel bij zevenduizend euro per week. En dan hang je niet eens met je advertentie op de A-locaties.

Add My Window
Add My Window schrijft geschiedenis met buitenreclame die zich laat etaleren door middel van onder andere studentenramen. Vaak zijn studentenhuizen te vinden in het hart van het centrum en zijn daarmee een interessante plek om je buitenreclamecampagne een kickstart te geven. De juiste locaties, op de route van passanten, scherp geprijsd en uitstekend getarget: met buitenreclame laat je jezelf zien. Dat kan al vanaf enkele honderden euro’s per campagne. Wil je meer weten over de advertentiemogelijkheden bij Add My Window? Benieuwd naar het aanbod of direct een offerte aanvragen? Het kan allemaal hier.

Geplaatst door Mark Wagemakers op 8 juni 2015